Zuinige zege Feyenoord bij debuut Been

2 augustus 2009, 16:18   Bijgewerkt: 2 augustus 2009, 19:36

Mario Been heeft zijn eerste zege binnen als trainer van Feyenoord. Tegen zijn oude club NEC zag de debuterende hoofdcoach zijn ploeg moeizaam met 2-0 winnen. Jon Dahl Tomasson en Leroy Fer (penalty) maakten de goals.

De eerste punten zijn dus binnen voor Feyenoord, maar Been heeft nog genoeg dingen waar hij de komende tijd aan moet werken. Met name in de eerste helft was de defensie van de Rotterdamse club niet altijd even solide en was NEC een aantal keer dicht bij een doelpunt. De thuisploeg had de mazzel dat Lasse Schöne al in de eerste minuut een opgelegde kans miste en dat schoten van Moestafa el Kabir (twee) en Björn Vleminckx geen doelpunt opleverden.

Via Leroy Fer was Feyenoord hierna nog wel een keer dicht bij een doelpunt, maar echt veel beter dan NEC was de ploeg van Mario Been in de eerste 45 minuten niet. Ook na rust kon NEC de thuisploeg prima bijbenen. Feyenoord was op dat moment doelman Darley met een blessure kwijtgeraakt, terwijl de fletse Roy Makaay plaats moest maken voor Diego Biseswar.

vleminckx

vleminckx

Feyenoord, dat het zich kon veroorloven om oud-internationals als Tim de Cler en Denny Landzaat negentig minuten op de bank te houden, had na deze 2-0 weinig meer te duchten van NEC, dat in de nieuwe spits Björn Vleminckx zijn grote aanjager kende. De thuisploeg koesterde de punten, wetende dat de laatste thuiszege op NEC alweer dateerde uit 2005. Maar voetballend zal er nog wel het één en ander beter moeten, wil Feyenoord mee gaan doen om de bovenste plaatsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen