Junker: "Nog vijf wedstrijden en ik ben de oude"

Ger
1 augustus 2009, 15:45   Bijgewerkt: 3 augustus 2009, 23:50

Roda JC begon de nieuwe editie van de Eredivisie vrijdagavond met een meevaller. De Limburgers, die vorig seizoen op het nippertje degradatie ontliepen, speelden doelpuntloos gelijk tegen Heerenveen en vierden het punt als een overwinning. De van Vitesse gehuurde Mads Junker hoopt de komende maanden vaker te verrassen met zijn nieuwe club.

"Het is lekker om weer eens te spelen. Bij Vitesse kreeg ik afgelopen seizoen zelden speeltijd", zegt de 28-jarige Junker tegen FCUpdate.nl. "Dat we met Roda ook nog eens een punt halen bij een subtopper als Heerenveen is heel mooi. Je weet dat je in het Abe Lenstra Stadion onder druk komt te staan. We kwamen in de eerste helft dan ook nauwelijks aan voetballen toe, maar na rust ging het een stuk beter. We hebben zelfs kansen gehad om te scoren."

Roda omschreef de Scandinaviër eind juni als de opvolger van de vertrokken Andres Oper. Junker ziet zichzelf echter niet als een typische 'nummer 9'. "Ik speel graag in dienst van het elftal. Die mentaliteit past uitstekend bij Roda. Onze ploeg heeft geen echte uitblinkers; we moeten het als team doen. Tegen Heerenveen speelde ik met Dieter van Tornhout in de aanval. Hij is meer een diepe spits, waardoor ik als een tweede aanvaller kom te spelen. Dat past me prima."

Volgens Junker heeft de Limburgse club voldoende kwaliteiten om de nacompetitie te ontlopen. "Iedereen bij de club wil voorkomen dat we opnieuw zo'n teleurstellend seizoen gaan meemaken. De komende tijd zullen we ons zeker nog gaan verbeteren. Er komen enkele spelers terug van blessures en bovendien werd deze week mijn landgenoot Morten Skoubo op huurbasis van FC Utrecht overgenomen. Ik ken hem goed en kijk uit naar onze samenwerking."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen