Van Bronckhorst kan spelen, debuut Darley

31 juli 2009, 13:43   Bijgewerkt: 31 juli 2009, 14:35

Darley begint het seizoen als eerste keeper van Feyenoord. De 19-jarige Braziliaan start zondag tegen NEC in de basis, zo meldt de Rotterdamse club op haar website. Darley stond ook al in het doel in de oefenduels met VVV Venlo, Sporting Lissabon en Sampdoria en maakte hierin een goede indruk op de technische staf.

"Darley is een atleet eerste klas", lichtte coach Mario Been in De Kuip zijn keuze toe. "Hij heeft een goede reactie, is niet bang en durft voor zijn goal te keepen. Hij heeft bovendien een geweldige uittrap uit zijn hand. Hij moet alleen nog beter leren meevoetballen. Ik bouw met mijn ploeg nu eenmaal graag op van achteruit."

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst is op tijd fit voor de seizoensouverture. Hij is hersteld van een lichte knieblessure, opgelopen in de wedstrijd tegen Sampdoria. Coach Mario Been ruimt voor hem vermoedelijk een basisplek in als linksback. Centraal in de defensie speelt Ron Vlaar. Zijn laatste optreden in de Eredivisie dateert van twee jaar geleden. Knieproblemen hielden de verdediger daarna aan de kant.

Kevin Hofland ontbreekt tegen NEC. De centrale verdediger is geschorst. Zijn plek in het hart van de Rotterdamse defensie wordt ingenomen door André Bahia.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen