Perez en Van Galen op de bank tegen Feyenoord

18 maart 2006, 00:00

In de strijd om de tweede plaats doet AZ-trainer Louis van Gaal zondag geen beroep op twee van zijn beste spelers. De oefenmeester kiest er voor om Kenneth Perez en Barry van Galen op de bank te laten beginnen. Van Gaal wil het duo sparen met het oog op de bekerwedstrijd tegen PSV, die komende woensdag op het programma staat.

AZ en Feyenoord strijden tegen elkaar om de tweede plaats, waarbij de Rotterdammers een voorsprong van twee punten verdedigen. Bij winst van Feyenoord moet AZ zeer waarschijnlijk genoegen nemen met de derde plaats in de eindstand, evenals vorig jaar onder de toenmalige coach Co Adriaanse. Puur uit prestatief oogpunt wil de huidige trainer Louis van Gaal daarom best een treetje hoger eindigen met AZ.

Toch wil Van Gaal tegen Feyenoord niet zijn sterkste elftal opstellen. De voormalige bondscoach kondigde vrijdag aan dat zijn gangmakers Van Galen en Perez rust krijgen op de bank. "Zij hebben er moeite mee om twee keer kort achter elkaar te vlammen. Daarom spelen ze tegen Feyenoord allebei niet", zei Van Gaal, die nog wel liet weten de tweede plaats "superbelangrijk" te vinden. "Zonder Perez en Van Galen hebben we dit seizoen ook wedstrijden gewonnen", voegde hij eraan toe.

Bij de thuisclub ontbreken ook Sektioui (privéomstandigheden) en Molhoek (buikspier). Ook Ikedia (lies) en Lens (enkel) zijn niet fit. Arveladze en Schaars zijn wel weer beschikbaar voor Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen