SC Heerenveen mist tweetal tijdens JC Schaal

17 juli 2009, 19:43

SC Heerenveen moet het volgende week zaterdag tegen AZ in de strijd om de Johan Cruijff Schaal stellen zonder Michael Dingsdag en Geert Arend Roorda. Het tweetal kampt met pijntjes en staat daardoor minimaal twee weken buiten spel.

Dingsdag brak afgelopen weekend in het oefenduel met Olympiakos een teen. Het is nog onduidelijk hoe lang de kwetsuur hem in de lappenmand houdt. "Het kan twee, maar ook drie weken duren", aldus fysiotherapeut Erik ten Voorde op de clubwebsite.

Roorda wordt het voetballen voor tenminste twee weken belet door een knieblessure. De middenvelder is al tweemaal geopereerd aan het gekwetste gewricht. "De knie geeft reactie bij inspanning", legt Ten Voorde uit. "De knie moet eerst volledig rustig zijn. Pas daarna kunnen we hem belasten."

Of de Friezen tijdens de aftrap van het nieuwe seizoen ook een beroep kunnen doen op Arnor Smarason, is nog ongewisse. De aanvaller keerde met hamstringklachten terug van het IJslandse nationale elftal. Zijn herstel verloopt verre van voorspoedig. "Het is geen ernstige blessure, maar hij moet wel rustig aan doen", zegt Ten Voorde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen