Na Slot moet ook Rose wijken voor talent

Koen Freriks
15 juli 2009, 09:48

Sparta vaart onder trainer Frans Adelaar een andere koers. De nieuwbakken coach liet vorige week al weten niet verder te willen met Arne Slot en Yuri Rose is nu hetzelfde verteld. De reden is bij beide spelers hetzelfde: jong talent krijgt de voorkeur.

Rose zit in tegenstelling tot Slot nog wel bij de selectie, maar mag weg. "De selectie van Sparta is groot", laat technisch directeur Richard Grootscholten weten aan Voetbal International. "Veel jonge jongens breken door en dat gaat ten koste van anderen."

"Als je afscheid kunt nemen van spelers die op hun beurt een goede club vinden, levert dat geld op", beredeneert Grootscholten. "Wij hebben tegen Adelaar gezegd: Ga eens kijken wie je nodig hebt en op wie je wellicht minder vaak een beroep zult gaan doen."

"Arne komt nu niet in de plannen voor, al betekent het niet dat hij weg moét', besluit de technisch directeur. 'Als blijkt dat Rose ook weinig aan spelen toe komt, moet je naar een oplossing zoeken die voor alle partijen de beste is."

Rose kwam vier jaar geleden naar het Kasteel toe en speelde 113 competitieduels, waarin hij 21 keer scoorde. Daarvoor speelde hij in het shirt van FC Volendam, Heracles Almelo en SC Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen