Advocaat en Zenit behouden aansluiting met subtop

12 juli 2009, 13:58   Bijgewerkt: 12 juli 2009, 17:11

Zenit St. Petersburg heeft op de dertiende speeldag van de Russische competitie een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van Dick Advocaat won op eigen veld met 1-0 van FC Moskou, de nummer drie van de ranglijst.

Ivica Krizanac maakte elf minuten na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. In het slotkwartier had FC Moskou-speler Aleksandr Samedov dé kans om de Moskovieten naast de club uit St. Petersburg te schieten, maar hij liet een strafschop onbenut. Bij Zenit stond Kamil Contofalsky verrassend tussen de palen. De keeper leek bij de club geen toekomst meer te hebben, en was onlangs op stage bij Feyenoord.

Door de driepunter klimt Zenit in de stand van de zevende naar de vierde plaats, op één punt achterstand van FC Moskou en nummer twee Spartak Moskou. Titelhouder Rubin Kazan gaat fier aan de leiding in Rusland.