Sivasspor laat Vitessenaar Kaya wachten

Sivasspor laat Vitessenaar Kaya wachten

29 juni 2009 – De rol van Onur Kaya bij Vitesse lijkt uitgespeeld. De 23-jarige Belgische middenvelder hoopt op een transfer naar de Turkse topclub Sivasspor. De Turken toonden enige tijd geleden interesse, maar sindsdien bleef het angstig stil.

"Ik wacht al twee weken op een schriftelijke aanbieding van Sivasspor", zegt Kaya in De Gelderlander. "Ik weet niet of Sivasspor nog wil, het duurt al even. Ik heb ook twee opties in de hoogste klasse van België. Dus ik moet even afwachten." Of het nu Turkije of België wordt, feit is dat Kaya weg wil. "Ik heb een andere omgeving nodig. Ik ben al acht jaar bij Vitesse. De club heeft laten weten dat ik ergens anders mag kijken. Een andere club, een nieuw begin. Ik denk dat dat voor mij het beste is."

Wat voor Kaya geldt, geldt ook voor zijn één jaar oudere teamgenoot Anduele Pryor. Ook hij is zijn rol als wisselspeler in Arnhem zat. "Vorig seizoen, toen het heel slecht met me ging, zei ik al tegen mijn ouders dat het misschien beter voor me is ergens anders een nieuwe start te maken. Ik heb na de winterstop drie of vier keer op de bank gezeten. Voor de rest zat ik telkens op de tribune. Dat is helemaal niets."

gerelateerd