Fortuna legt Grootaers, Grabovac en Facenna vast

25 juni 2009, 18:33   Bijgewerkt: 25 juni 2009, 18:41

De selectie van Fortuna Sittard voor komend seizoen begint enigszins vorm te krijgen. Drie spelers, te weten Tom Grootaers, Zarko Grabovac en Gino Facenna, tekenden donderdag een nieuw contract. Het drietal stond vorig seizoen ook al onder contract bij Fortuna. Grabovac tekende voor twee jaar, Grootaers en Facenna voor één. "Wij zijn erg blij dat deze jongens bereid zijn om door te groeien met Fortuna Sittard", zegt coach Roger Reijners op de website van zijn club. 

Grootaers was vorig seizoen tweede doelman achter David Meul. Nu Meul vertrokken is naar Cambuur, krijgt Grootaers zijn kans. "Tom heeft de laatste vijf duels van het afgelopen seizoen al gespeeld als vervanger van de geblesseerde Meul. In die wedstrijden heeft hij aangetoond het niveau aan te kunnen", aldus Reijners.

Grabovac was vorig seizoen als aanvoerder een belangrijke pion in Sittard. Reijners is dan ook blij dat hij blijft. "Zarko kwam hier een paar jaar geleden binnen als spits, maar als centrale verdediger heeft hij aangetoond allround te zijn. Bovendien ligt hij ook goed bij de supporters. Er zit echter nog voldoende rek in deze jongen."

Ook Facenna is volgens Reijners een goede kracht voor Fortuna. "Gino is sowieso een jongen op wie je kan bouwen. Hij heeft hier de jeugdopleiding doorlopen en heeft ook een echt Fortuna-hart. Door bij ons bij te tekenen is hij net als ons overtuigd dat hij z'n volgende stap in zijn carrière bij Fortuna maken kan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen