Amerika ten koste van favoriet Spanje in finale

Ger
24 juni 2009, 22:20   Bijgewerkt: 24 juni 2009, 23:00

De Verenigde Staten hebben voor een daverende verrassing gezorgd in strijd om de Confederations Cup. De Amerikanen waren woensdag in de halve eindstrijd met 2-0 te sterk voor Spanje. Daarmee zag de Europees kampioen de gedroomde finale tegen Brazilië in duigen vallen.

Voor de Verenigde Staten was het toernooi in Zuid-Afrika met het bereiken van de halve finale eigenlijk al geslaagd. De ploeg van keuzeheer Bob Bradley eindigde in Groep B achter poulewinnaar Brazilië op een onverwachte tweede positie. Team USA hield zodoende wereldkampioen Italië en Afrika Cup-houder Egypte achter zich in de rangschikking.

Spector

Spector

Jozy Altidore, uitgerekend onder contract bij het Spaanse Villarreal, was in de eerste helft het middelpunt van het Amerikaanse feestje. De aanvaller draaide handig weg bij Joan Capdevila en zag zijn schot daarna via de hand van Iker Casillas en de paal over de doellijn stuiteren. Daarmee kregen de Verenigde Staten de beloning voor een betere start van de wedstrijd.

De formatie van bondscoach Vicente del Bosque zette de jacht op de gelijkmaker in de tweede helft onverdroten voort. Slordigheden in de afwerking en opnieuw enkele puike reddingen van Howard stonden een doelpunt echter in weg. Spanje mocht zich bovendien beklagen dat arbiter Jorge Larrionda verzuimde een penalty te geven voor een overtreding van Landon Donovan op Xavi.

In de finale treffen de Verenigde Staten Brazilië of gastland Zuid-Afrika. Zij spelen donderdag in Johannesburg de andere halve finale. Voor Spanje is door de nederlaag een einde gekomen aan een fraaie reeks. De Zuid-Europeanen hadden sinds november 2006, toen Roemenië met 1-0 won, niet meer verloren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen