VS naar halve finales na zinderende duels

21 juni 2009, 22:19   Bijgewerkt: 22 juni 2009, 00:05

Dat waar vrijwel niemand rekening mee had gehouden, is zondagavond gebeurd op de Confederations Cup. De Verenigde Staten hebben zich geplaatst voor de halve finales, terwijl ze voorafgaand aan de laatste groepsronde slechts een theoretische kans leken te hebben. Een 3-0 overwinning op Egypte loodste hen echter naar de laatste vier, aangezien Italië met dezelfde cijfers verloor van Brazilië.

hadary

hadary

De VS stelden de drie punten in Rustenburg veilig door doelpunten van Charlie Davies, Michael Bradley en Clint Dempsey. Davies opende de score na weifelend werk van de Egyptische keeper Essam El Hadary. Na de theepauze maakten voormalig SC Heerenveen-speler Bradley (assist Landon Donovan) en Dempsey (kopgoal) er vervolgens 3-0 van, waardoor Amerika tot ieders verbazing ineens virtueel in de halve finales stond. In het restant kreeg Egypte nog kansen op 3-1, maar de Afrikanen schoten, tot Amerikaanse vreugde, tekort in de afronding.

De aanvaller trof in zes minuten tijd tweemaal doel, na voorbereidend werk van respectievelijk Maicon en Kaka. Een minuut na de 2-0 gleed Andrea Dossena een voorzet van Robinho achter zijn eigen keeper (3-0). Daarna drong Italië nog wel aan, maar ondertussen kreeg Brazilië kansen op een nóg ruimere marge. Een dergelijke afgang bleef de wereldkampioen echter bespaard.

Titelhouder Brazilië stuit donderdag in de halve finales op Zuid-Afrika. Een dag eerder ontmoet Spanje de VS.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen