Asselman: "Boskamp heeft me te kakken gezet"

Ger
20 juni 2009, 19:13

Trainer Patrick Asselman van het gedegradeerde FCV Dender heeft hard uitgehaald naar Johan Boskamp. De Belg, die eerst als assistent aan de club was verbonden, nam onlangs de job van de Rotterdammer over. Boskamp werkt inmiddels voor Beveren.

" Ik heb het zwaar gehad" , zegt Asselman in Het Laatste Nieuws. Hij leefde in onmin met Boskamp, kreeg van zijn eigen fans zware kritiek en vorige week stierf zijn schoonvader. "Ik ben het slachtoffer van de mediaoorlog tussen mijn naamgenoot en neef Patrick Asselman (clubmanager van Dender, red.) en Boskamp. Een deel van de fans speelde daar op in. Jammer, want dat heeft niks met mij als coach te maken. Mijn naam deed me de das om. Als ik geen Asselman was, was er nooit miserie geweest. Misschien moet onze zoon maar de naam van mijn vrouw dragen."

Asselman zet vraagtekens bij de handelswijze van Boskamp, vooral toen de Nederlander revalideerde van een operatie. " Uiteindelijk deed ik alles: training geven, theorie voor de match, coaching tijdens de match, persconferentie erna. Maar zonder me te consulteren stelde Boskamp toch de ploeg op. Na zijn operatie belde ik hem verschillende keren. Hij nam pas na een paar dagen op en vroeg niet eens hoe het met de ploeg was. Daarna gebruikte hij de media om me te kakken te zetten."

" Het probleem van Boskamp is dat hij met mensen werkt die voor hem springen. Ze lopen naar de supermarkt als hij thuis zonder melk zit. Ik ben geen robot. Maar omdat onze voorzitter met de rug tegen de muur stond, zette ik een stap terug. Vanaf toen gaven Boskamp en ik elkaar alleen nog een hand. Hij ging zich zelfs in zijn bureau omkleden, omdat hij met ons niets meer te maken wilde hebben. Na een incident zei hij zelfs dat hij op mijn bakkes zou slaan. De bom is toen gebarsten. Al denk ik dat hem dat vooral goed uitkwam om hier weg te gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen