Jaliens wil deze zomer vertrekken bij AZ

19 juni 2009, 15:09   Bijgewerkt: 19 juni 2009, 15:15

AZ verliest deze zomer mogelijk zijn vice-aanvoerder. Kew Jaliens wil de overstap maken naar een buitenlandse club, vertelt hij in Voetbal International. "Voor mij is dit hét moment om te vertrekken. Dat heb ik ook tegen trainer Ronald Koeman gezegd."

"Ik heb zin een andere uitdaging aan te gaan", zegt de 30-jarige verdediger in het weekblad. "Niet meer voor de tiende keer naar NEC en ADO Den Haag. In sportief opzicht heb ik bijna alles bereikt. Kampioen geworden, Oranje gehaald, een WK meegemaakt, de nodige Europese wedstrijden gespeeld. Alleen een buitenlands avontuur ontbreekt nog en ik weet niet of ik een tweede kans zal krijgen."

Volgens Jaliens, die inmiddels niet meer in beeld is bij Oranje, is AZ bereid om hem voor zo'n twee miljoen euro te laten gaan. "AZ heeft begrip voor mijn standpunt. Ze weten dat ik in vijf jaar nooit heb verzaakt. Ik vervul een voortrekkersrol in de groep", aldus de verdediger, die niet bij iedere buitenlandse club aan de bak wil. "Engeland, Duitsland, Spanje; dat zijn de landen waar ik met mijn cv terecht zou moeten komen. Het kan best een subtopper zijn die geen Europees voetbal speelt. Maar ik ga niet ergens anoniem meehobbelen voor een zakje geld. Dat is mijn eer te na."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen