Wereldkampioen Italië verslikt zich in Egypte

18 juni 2009, 22:21   Bijgewerkt: 19 juni 2009, 09:32

Italië is nog altijd de wereldkampioen, maar de beste ploeg ter wereld is het al lang niet meer. Dat werd vorig jaar al duidelijk tijdens het EK en ook op de Confederations Cup dreigt een snelle eliminatie. Egypte was donderdag met 1-0 te sterk, waardoor Italië zondag in de laatste groepswedstrijd minimaal één, en vermoedelijk zelfs drie punten moet halen tegen Brazilië om in het toernooi te blijven.

Een blik op de opstelling van Italië leert direct waar het probleem zit bij de ploeg van coach Lippi. Het hart van het elftal wordt nog altijd gevormd door WK-helden Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Andrea Pirlo en Gennaro Gattuso, maar deze dertigers zijn er de afgelopen drie jaar niet jonger op geworden. Met Giuseppe Rossi (22), Daniele de Rossi (25), Fabio Quagliarella (26) en Georgio Chiellini (24) zijn er ook nieuwe gezichten bij gekomen, maar zij spelen nog te wisselvallig.

Homos Hommos

Homos Hommos

Datzelfde gold lange tijd voor Egypte, maar vlak voor rust kwam de ploeg toch op voorsprong. Mohammed Homos kopte een corner van Aboutrika knap binnen. De bal plofte binnen bij de tweede paal, die door doelman Buffon onbezet gelaten was.

Pas toen bondscoach Lippi breekijzer Gattuso verving door de zeven jaar jongere Riccardo Montolivo en spits Luca Toni in de ploeg bracht, ging het beter lopen bij de Italianen. Egypte wankelde en Montolivo en Iaquinta hadden de gelijkmaker op hun schoen. De Egyptische doelman Kamel el Hadary groeide echter uit tot man van de wedstrijd door beide inzetten knap te stoppen. Bovendien had El Hadary het geluk dat zijn enige foutje niet tot een treffer leidde. Hij schatte een voorzet van Iaquinta verkeerd in, maar tot opluchting van de doelman belandde de bal op de lat.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen