Brazilië zonder problemen voorbij Verenigde Staten

18 juni 2009, 17:46   Bijgewerkt: 18 juni 2009, 18:54

Brazilië ligt nog steeds op koers om zijn Confederations Cup-titel te prolongeren. De regerend kampioen van Zuid-Amerika was in zijn tweede wedstrijd van het toernooi met 3-0 te sterk voor de Verenigde Staten. Felipe Melo, Robinho en Maicon tekenden voor de goals.

Maandagavond lukten het de VS om wereldkampioen Italië uitstekend partij te bieden. Na afloop stonden de Amerikanen weliswaar met lege handen (1-3), maar daarbij moet de kanttekening worden gemaakt dat ze bijna een uur met een man minder speelden. Ook tegen Brazilië eindigde de equipe van Bob Bradley met tien spelers. Dit maal had het echter met elf tegen elf al niets in de melk te brokkelen. Twee kopballetjes van Clint Dempsey vormden de enige momenten van opwinding voor het Braziliaanse doel. Verder liepen de Amerikaanse aanvallen al snel stuk.

Zuid Afrika WK 2010 fan

Zuid Afrika WK 2010 fan

Op dat moment dachten juist de Amerikanen aan aanvallen toen zij een hoekschop toegekend kregen. Oud-PSV'er DaMarcus Beasley verwerkte de korte hoekschop van Landon Donovan echter slecht en leed daardoor fataal balverlies. Ramires pikte de bal op, legde een lange rush af en bood Robinho een uitgelezen kans op 0-2. De spits van Manchester City faalde oog in oog met keeper Tim Howard niet en verdubbelde zodoende de Braziliaanse voorsprong. Vervolgens namen de Zuid-Amerikanen wat gas terug, desondanks kregen ze toch kansen op een ruimere marge. Onder meer Kaka, Gilberto Silva en Melo faalden echter in de afronding.

Na het wegzenden van Klejstan hadden de Goddelijke Kanaries niet lang nodig om de krachtmeting definitief op slot te gooien. Na een flitsende combinatie met Kaka schoot de goed spelende verdediger Maicon de bal hoog in de kruising (0-3). In het resterende half uur zocht Brazilië nog wel naar een vierde treffer, maar het waren de VS die tot twee keer toe het dichtst bij een doelpunt waren. De inzetten van Benny Feilhaber en Casey spatten echter uiteen op de lat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen