Kleine zege op Irak brengt Spanje in halve finales

17 juni 2009, 17:52   Bijgewerkt: 17 juni 2009, 21:12

Spanje heeft ook zijn tweede duel op de Confederations Cup winnend afgesloten. Met zoveel spektakel als in de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland (5-0) ging het echter niet. Tegen Irak stapte La Furía Roja na negentig minuten met een 1-0 zege van het veld. Door de driepunter is Spanje zeker van een plek in de halve finales.

Het strijdplan van de Aziaten leek lange tijd zijn vruchten af te werpen. Immers, in het eerste bedrijf lukte het de ploeg van Vicente Del Bosque slechts enkele malen de Iraakse muur te slechten, zonder succes. Na ruim een kwartier was een fraaie pass van Xavi op Fernando Torres de inleiding van een mooie aanval, waarbij de bal uiteindelijk net naast het doel van Mohammed Kassid belandde. Een kleine tien minuten later was een schot van David Villa hetzelfde lot beschoren. Dit maal bracht Sergio Ramos de Valencia-spits in stelling met een mooie pass. Verder probeerden de Zuid-Europeanen het vooral met afstandsschoten, maar deze pogingen leidden niet tot gevaar.

scheidsrechter Breeze

Irak moest dus gaan aanvallen om aan een nederlaag te ontsnappen, maar dat deed het eigenlijk geen moment. Een schot vanuit de tweede lijn van FC Twente-aanwinst Nashat Akram zeilde net over en de overige zeldzame Aziatische aanvallen werden al snel in de kiem gesmoord. Verder was het Spanje dat de kansen creëerde. Een ruimere zege had dit niet tot gevolg, hoewel onder meer Xabi Alonso, Torres en Juan Mata dichtbij de 2-0 waren.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!