Spanje slacht armoedig Nieuw-Zeeland af

Koen Freriks
14 juni 2009, 22:20   Bijgewerkt: 15 juni 2009, 08:06

Spanje heeft met overmacht de leiding genomen in Groep A van de Confederations Cup. De Europees kampioen had geen kind aan Nieuw-Zeeland, dat met 5-0 werd afgedroogd. Fernando Torres scoorde een hattrick binnen zeventien minuten. Eerder vandaag speelden gastland Zuid-Afrika en Iran in dezelfde groep doelpuntloos gelijk.

Zielig. Dat woord past vooral bij deze wedstrijd. Het niveauverschil tussen de nummer één en nummer 82 van de wereldranglijst was zó groot, dat Nieuw-Zeeland na een kwartier spelen al vernederd was. Wie naar de ploeg uit Oceanië keek, had het idee dat een stel amateurs was komen opdraven. De Nieuw-Zeelanders waren bij elk duel te laat en raakten geen bal goed.

Nieuw-Zeeland werd dol getikt in het eerste kwartier, iets wat bondscoach Ricki Herbert slechts kon toezien. De keuzeheer zat er verslagen bij op de bank en bekeek het allemaal met een gelaten blik. Gelijk geef je de beste man ook, want er viel ook niets aan te doen. Nieuw-Zeeland komt niveau tekort, terwijl bij Spanje de klasse ervan af druipt. Cesc Fabregas bevestigde dat later nog eens door een aanval over veel schijven met een simpel schuivertje af te ronden.

Blijkbaar leefde de grensrechter mee. De assistent vlagde meerdere malen kansrijke buitenspelsituaties van Spanje onterecht af. Daarnaast nam Spanje na de 5-0 gas terug, waardoor een hele grote uitslag uitbleef. En hoewel dit Nieuw-Zeeland niet thuishoort op een WK, is er toch een reële kans dat we de ploeg volgend jaar terugzien in Zuid-Afrika. Het moet nog één Aziatisch land verslaan om een WK-ticket veilig te stellen, al lijkt dat in deze vorm een loodzware opgave te worden.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen