KNVB wil openheid over gages makelaars

8 juni 2009, 22:15

De KNVB wil de strijd aangaan met louche praktijken van voetbalmakelaars. De bond wil dat de gage die een makelaar ontvangt na een geslaagde transfer expliciet in het standaardcontract van de KNVB komt te staan. Daarover hebben de profclubs overeenstemming bereikt tijdens de algemene vergadering betaald voetbal.

"We willen meer transparantie in deze materie", zegt directeur betaald voetbal Henk Kesler. "Het gaat vaak om flinke bedragen. Het is goed dat de speler kan zien, wat zijn zaakwaarnemer, begeleider of makelaar aan zijn transfer heeft overgehouden."

De KNVB wil, naar Engels voorbeeld, zo snel mogelijk een 'Rekenkamer' invoeren in het Nederlandse profvoetbal. Deze instantie zal de financiële afwikkeling van alle transfers en alle geldstromen die daarmee gemoeid zijn, moeten gaan volgen, beheren en controleren. Aan een proefproject doen negen clubs mee, waaronder FC Twente en SC Heerenveen. Daarbij wordt een transfer van een speler pas officieel bevestigd als de gegevens van de betrokken clubs volledig overeen komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen