Steinsson: "Oranje gaat mooie dingen doen op WK"

7 juni 2009, 00:53   Bijgewerkt: 7 juni 2009, 01:02

Gretar Steinsson is er van overtuigd dat Nederland volgend jaar hoge ogen gaat gooien op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. De oud-AZ'er werd zaterdag met zijn elftal helemaal ondersteboven gelopen door Oranje. Dat het uiteindelijk in Reykjavik 1-2 werd, was een magere weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

"Nederland was veel te goed voor ons", zegt de rechtsback, die voor Bolton Wanderers speelt, in keurig Nederlands tegen FCUpdate.nl. "We missen zeven of acht spelers door blessures en wij kunnen dat gewoon niet opvangen. Daarvoor is onze selectie te smal. En bovendien klopte onze tactiek niet en stonden we nergens kort te dekken. Als je zo speelt, maak je geen schijn van kans tegen Nederland."

Steinsson is vol lof over de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk. "Nederland heeft een geweldige ploeg. Ze gaan mooie dingen doen op het WK van 2010, daar ben ik van overtuigd. Deze ploeg kan fantastisch voetbal spelen."

Overigens volgt Steinsson het voetbal in Nederland nog altijd op de voet. "Ik was tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen, tegen SC Heerenveen, op bezoek bij AZ. Ik gun die club nog steeds het allerbeste. Geweldig dat ze kampioen zijn geworden. Voor de spelers, de voorzitter, de trainer...voor iedereen. Natuurlijk vind ik het jammer dat ik dat succes gemist heb. Maar aan de andere kant, ik had mijn transfer naar Bolton Wanderers ook niet willen missen. Daar heb ik het geweldig naar mijn zin."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen