Kalezic kijkt ondanks degradatie tevreden terug

6 juni 2009 – Darije Kalezic degradeerde afgelopen woensdag met De Graafschap uit de Eredivisie. Ondanks die klap is de oefenmeester tevreden over de laatste wedstrijden van de Doetinchemse formatie.

"We zijn gedegradeerd en dan kun je niet zeggen dat je het geweldig hebt gedaan. Toch kijk ik tevreden terug op de laatste negen competitiewedstrijden", aldus Kalezic, die op 25 februari de op non-actief gestelde Henk van Stee verving, in De Gelderlander. "Het is een dubbel gevoel. Ik heb rust gecreëerd terwijl het daarvoor onrustig was en ik heb een zeer professionele werksituatie gecreëerd voor spelers, technische- en medische staf."

"Wij hebben onder mijn leiding tien wedstrijden gespeeld. Eigenlijk negen, want voor de wedstrijd tegen Roda JC (3-1 verlies, red.) heb ik nog heel aanvallend gespeeld, zoals onder mijn voorganger Henk van Stee. In die negen wedstrijden hebben we dertien punten gehaald, in de 24 daarvoor zeventien. Ons doelsaldo is van -32 naar nul gegaan, we hebben vijf keer 'de nul' gehouden en gemiddeld nog geen doelpunt per wedstrijd tegen gekregen. Dat waren er daarvoor twee per duel. Dat zijn feiten."

Kalezic heeft nog geen duidelijkheid over volgend seizoen. "De Graafschap wil graag dat ik blijf, of als assistent of als hoofdtrainer. Als ze verder met me willen als hoofdtrainer, zal ik het gesprek aangaan. Maar dat moet wel onder bepaalde voorwaarden gebeuren. Eigenlijk is het vreemd dat er nog niets bekend is, want over twee weken begint het alweer. En er is nog niets voorbereid. Ik heb afgesproken dat ik ook naar een andere club kan. Misschien word ik wel assistent bij een goede club in Nederland of in het buitenland."

gerelateerd