Ajax-coryfee Bobby Haarms (75) overleden

Ger
6 juni 2009, 09:32   Bijgewerkt: 6 juni 2009, 10:41

Ajax-coryfee Bobby Haarms is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Dat heeft de Amsterdamse club op de website bekendgemaakt. Haarms werd op zijn dertiende lid van Ajax en is daarna nooit meer weggegaan. Hij was na zijn spelersloopbaan onder meer scout, jeugdtrainer, assistent-trainer en hersteltrainer bij de Amsterdamse club. Haarms was al een tijd ernstig ziek. Hij is 75 jaar geworden.

Haarms, die tegenover het oude stadion De Meer werd geboren, debuteerde als achttienjarige in het eerste elftal tegen Heracles. Hij speelde in totaal 72 wedstrijden in het eerste en scoorde daarin één keer. In 1967 vroeg zijn oude ploeggenoot Rinus Michels hem als amateurtrainer bij Ajax. Later maakte hij als assistent-trainer alle grote successen van de club mee.

Grote faam verwierf Haarms als hersteltrainer. Alle geblesseerde spelers die de medische staf genezen verklaarde, waren eerst door Haarms onder handen genomen. Dit waren doorgaans zeer zware trainingen, wat Haarms de bijnaam de Goede Beul opleverde. In 2000 stopte hij met zijn werkzaamheden bij Ajax, maar bleef toeschouwer. Hoewel Haarms de laatste tijd ernstig ziek was, miste hij - gezeten in een rolstoel - geen enkele wedstrijd. Ajax beraadt zich nog op een passend afscheid van het Amsterdamse icoon.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen