Rijkaard nieuwe trainer van Galatasaray

Ger
5 juni 2009, 11:24   Bijgewerkt: 5 juni 2009, 16:23

Frank Rijkaard zet zijn trainersloopbaan voort bij Galatasaray. Dat heeft de Turkse topclub vrijdag bekendgemaakt op de website. De Nederlandse trainer volgt Bülent Korkmaz op, die twee dagen geleden zijn ontslag indiende.

De oud-speler van onder meer Ajax en AC Milan was tot 2008 werkzaam bij Barcelona. Sindsdien hij had geen club. De benoeming van Rijkaard is verrassend, aangezien Turkse media er vanuit gingen dat Co Adriaanse of voormalig Real Madrid-trainer Juande Ramos de belangrijkste kandidaten waren om Korkmaz te vervangen.

Korkmaz was nog geen half jaar werkzaam in Istanbul. De oud-speler van Galatasaray nam in februari de taken over de Duitser Michael Skibbe, die verantwoordelijk werd gehouden voor de teleurstellende prestaties van de topclub. Ook onder leiding van Korkmaz slaagde Galatasaray er niet in serieus mee te strijden om de landstitel. De club sloot de competitie uiteindelijk af als vijfde.

Voor Rijkaard wordt Galatasaray zijn vierde werkgever als coach. Eerder was hij in dienst bij het Nederlands elftal (1998-2000), Sparta (2001-2002) en FC Barcelona (2003-2008). De oud-international loodste Oranje in 2000 naar de halve finale van het Europees kampioenschap.

In zijn periode bij Sparta kon hij de Rotterdamse club niet voor degradatie behoeden, waarna hij aan slag ging bij de Catalaanse topclub Barcelona. Met die formatie werd hij tweemaal Spaans kampioen en won hij in 2006 de Champions League. In 2008 besloten beide partijen om de samenwerking te beindigen. Na een jaar rust besloot Rijkaard dus in te gaan op het aanbod van Galatasaray.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen