Roda JC door het oog van de naald bij Cambuur

3 juni 2009, 23:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roda JC heeft zich woensdag na een ware thriller gehandhaafd in de Eredivisie. Cambuur werd in de beslissende wedstrijd van de play-offs met strafschoppen bedwongen. Na 90 minuten stond het 1-1, na 120 minuten 2-2. Bram Castro was in de penaltyserie met twee reddingen de held van de Limburgse formatie.

Roda JC, dat flink gehavend naar Friesland was afgereisd, begon opvallend genoeg het beste aan het duel in Leeuwarden. Een bal uit klutssituatie werd door Randy Rustenberg van de doellijn gehaald en een vrije trap van Davy de Fauw had meer kunnen opleveren. Cambuur had moeite met het viermansmiddenveld van de Limburgers, maar nadat het de organisatie op orde had kropen de Friezen wat meer uit de defensieve stellingen.

Tussendoor had Cambuur het duel overigens al kunnen beslissen. Marcel de Jong haalde een kopbal van Ter Heide echter van de lijn en El Khalifi stuitte na een counter op keeper Bram Castro. Op het moment dat de flessen champagne in Leeuwarden al ontkrukt werden, kwam Roda JC alsnog langszij via Boldiszar Bodor en moest er een verlenging aan te pas komen.

Diezelfde Michael Jansen miste daarna in de strafschoppenserie, net als zijn ploeggenoten El Khalifi en Mark de Vries. Bij Roda JC miste Bodor, maar het was voldoende voor handhaving.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen