Van Damme: "Dit is te belachelijk voor woorden"

3 juni 2009, 10:21   Bijgewerkt: 3 juni 2009, 10:27

Jelle van Damme ligt vooralsnog niet wakker van de rechtszaak die Standard Luik-speler Oguchi Onyewu tegen hem aanspant. De oud-Ajacied noemt het 'te belachelijk voor woorden' dat Onyewu een aanklacht ingediend heeft wegens racisme.

"Ik weet dat Onyewu een klacht heeft ingediend", reageert de Anderlecht-verdediger in het Gazet van Antwerpen. "Maar ik ga me er niet mee bezighouden. Of ik mijn advocaat de zaak dan laat afhandelen? Het interesseert me gewoon niet."

Het kamp-Onyewu neemt de zaak wél uiterst serieus. "Het is niet onze bedoeling om Jelle Van Damme in de cel te krijgen en we willen ook geen geld uit deze zaak slaan. Het gaat om het herstel van de morele schade die werd aangericht", zegt Jean-Louis Dupont, de advocaat van Onyewu. "Oguchi wil op deze manier een krachtig signaal geven tegen de de banalisering van zekere vormen van racisme in de sport. De bal ligt volledig in het kamp van Van Damme. Het is afwachten hoe hij nu zal reageren. Biedt hij openlijk zijn excuses aan, dan komt het wellicht niet tot een zaak."

Van Damme zou Onyewu onder meer 'vuile aap' hebben genoemd. Getuigen zijn er niet, waardoor het een kwestie is van het ene woord tegen het andere.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen