De Graafschap sleept beslissingsduel uit het vuur

31 mei 2009, 16:25   Bijgewerkt: 31 mei 2009, 17:53

De Graafschap leeft nog. De ploeg dwong zondag via een 2-1 zege een derde play-offduel af tegen RKC Waalwijk en kan degradatie uit de Eredivisie nog steeds ontlopen. Woensdag 3 juni staan beide ploegen in Waalwijk tegenover elkaar voor het beslissende treffen.

RKC stond binnen een minuut al bijna op voorsprong. Vanaf de aftrap combineerde de bezoekende ploeg zich een weg naar voren, waar Fred Benson de bal maar net niet in het doel kreeg. Het was een eerste waarschuwing voor De Graafschap, dat alleen aan een zege voldoende had om een derde duel af te dwingen.

De Graafschap had geen andere keus dan vol op de aanval te spelen. Geert den Oudens kopbal ging rakelings naast. RKC loerde op de counter, maar kwam niet verder dan een schot van Snoyl, gepareerd door Heijblok.

Direct daarna maakte Den Ouden gelijk. Wuytens' voorzet belandde bij de tweede paal, waar de spits Frank van Mosselveld in de lucht klopte en binnen knikte. De inzet leek houdbaar voor keeper Jurgen Wevers.

De Graafschap bleef aandringen, wetende dat nog twee treffers de ploeg het thuisvoordeel in een derde wedstrijd zou opleveren. Die kwamen er niet. In de slotfase was RKC via Roald van Hout zelfs nog dicht bij de 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen