Levchenko: "Ondersteboven van telefoontje Jans"

Ger
28 mei 2009, 08:30

Evgeniy Levchenko is verrast dat FC Groningen alsnog wil praten over een nieuw contract. De besprekingen tussen de middenvelder en de club liepen vorige maand op niets uit, waarna de noorderlingen besloten afscheid te nemen van de Oekraïner. Trainer Ron Jans liet woensdag weten Levchenko toch graag bij zijn selectie te houden.

"De trainer belde me een paar dagen geleden om te zeggen dat hij met me wilde praten. In dat gesprek vroeg hij hoe ik er voor stond met betrekking tot een andere club. Daarna vertelde hij me dat hij me graag bij FC Groningen wilde houden. Ik was er helemaal ondersteboven van", geeft Levchenko, die zijn huis al te koop had gezet, toe op de website van FC Groningen.

"De club moet met een voorstel komen waaruit blijkt dat ze me graag willen houden, dan zien we verder", zegt de middenvelder. "Ik vind FC Groningen nog steeds een fantastische club en een paar weken terug had ik zo 'ja' gezegd tegen een nieuw contract. Nu wacht ik af. Ik heb persoonlijke gevoelens bij FC Groningen, maar ik moet het ook zakelijk bekijken."

"Hij heeft al afscheid genomen van het publiek en ook ik heb al een toespraak gehouden over zijn vertrek. Maar toen voelde dat eigenlijk al niet goed", verklapt Jans. "We hebben het binnen de club besproken of we voor zijn positie een geschikte vervanger konden vinden en kwamen eigenlijk allemaal toch weer bij hem uit. Dus heb ik Evgeniy gesproken en gevraagd of er toch nog een mogelijkheid is om tot een nieuwe overeenkomst te komen."

"We zijn niet bang voor gezichtsverlies door terug te komen op deze beslissing. Ik vind dat je altijd moet handelen naar de situatie die zich voordoet en op dit moment is hij de ideale speler voor die positie. Hij is een bepalende en dragende speler in de groep. Overigens mag hij het cadeau dat hij kreeg vanwege zijn afscheid sowieso houden", grapt de oefenmeester.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen