Barça onttroont ManUnited in Champions League

Ger
27 mei 2009, 22:36   Bijgewerkt: 28 mei 2009, 01:50

FC Barcelona heeft voor de derde keer in de historie het toernooi om de Champions League gewonnen. De Spaanse topclub was woensdagavond in een boeiende finale in Rome te sterk voor titelhouder Manchester United: 2-0. Samuel Eto'o en Lionel Messi waren de doelpuntenmakers.

Cristiano Ronaldo, samen met Barça-balkunstenaar Lionel Messi behorend tot de absolute buitencategorie, bracht het duel direct tot leven. De Portugese smaakmaker van Manchester United was na twee minuten met een vrije trap al dicht in de buurt van een treffer. De effectvolle uithaal werd door de Catalaanse goalie Victor Valdes met moeite onschadelijk gemaakt. Niet veel later stuiterde een inzet van de FIFA wereldvoetballer van het jaar net naast de paal.

Pep Guardiola, bij Barcelona bezig aan zijn debuutjaar als hoofdcoach, zag die ontwikkeling vanaf de zijlijn tevreden aan. De Spaanse kampioen moest in Stadio Olimpico het vertrouwen schenken aan een gekortwiekte defensie, waarin liefst vier spelers ontbraken. Dani Alves en Eric Abidal waren geschorst, Rafael Marquez en Gabriel Milito konden door blessureleed niet in actie komen. Middenvelder Andres Iniesta en aanvaller Thierry Henry waren voldoende hersteld om wel in de basiself te verschijnen.

Manchester United, waar Carlos Tevez en later Dimitar Berbatov invielen, wist zich in de loop van de tweede helft van de Catalaanse druk te ontdoen. Juist op het moment dat de formatie van manager Alex Ferguson ook kansen kreeg, gooide Barcelona de finale op slot. Uit een voorzet van Xavi was de kleine Messi met een fraaie tegendraadse kopbal trefzeker: 2-0. Een ontsnapping, zoals in de Champions League-finale tegen Bayern München in 1999 met twee goals in de slotfase, zat er nu niet in voor de Engelse formatie.

Manchester United liet zo na om geschiedenis te schrijven. Sinds de invoering van de Champions League in 1992 slaagde geen club erin het lucratieve toernooi twee keer op rij te winnen. Vorig seizoen was Manchester United in de finale na strafschoppen te sterk voor Chelsea. De Engelse kampioen was eerder in 1968 en 1999 het beste clubteam van Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen