Jol definitief nieuwe trainer Ajax

26 mei 2009, 17:11   Bijgewerkt: 26 mei 2009, 17:23

Martin Jol is de nieuwe trainer van Ajax. De Amsterdamse club heeft met zowel de coach als zijn huidige club Hamburger SV overeenstemming bereikt, waardoor Jol zijn handtekening kan zetten onder een driejarig contract in de ArenA. Hij wordt ook verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding.

De 53-jarige Jol, die donderdag gepresenteerd wordt in de ArenA, was eerder trainer van Roda JC, RKC Waalwijk en Tottenham Hotspur. Sinds vorig jaar zat hij op de bank bij Hamburger SV, waarmee hij dit seizoen als vijfde eindigde in de Bundesliga. Bij Ajax volgt hij Marco van Basten op, die eerder deze maand ontslag nam.

"Ajax biedt me een hele mooie kans, met oog voor de lange termijn", zegt Jol op de website van Ajax. "Ik krijg een zeer uitgebreid pakket met verantwoordelijkheden. Ajax is een fantastische club en ik heb ontzettend veel zin om er aan de slag te gaan. Ik heb het bij HSV ontzettend naar mijn zin gehad, het is een grote club en Hamburg is een fijne stad om te leven en te werken. Ik heb de laatste jaren in het buitenland gewerkt en keer nu weer terug naar Nederland, daar kijk ik erg naar uit."

Volgens algemeen directeur Rik van den Boog is Jol, die met Roda JC de KNVB beker won, absoluut de juiste man voor Ajax. "Martin beschikt over alle kwaliteiten die de nieuwe trainer van Ajax in onze optiek zou moeten hebben. Hij is ervaren en heeft die ervaring in binnen- en buitenland opgedaan. Hij heeft bij grote en minder grote clubs gewerkt en daarbij aangetoond het maximale uit zijn spelers te kunnen halen. Daarnaast is hij een trainer van wie is gebleken dat hij bereid is talentvolle jeugdspelers een kans te geven, wat voor ons van elementair belang is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen