Voorbeschouwing: droomfinale in Rome

26 mei 2009, 14:53   Bijgewerkt: 26 mei 2009, 17:51

Mooier had het affiche voor de finale van de Champions League niet kunnen zijn: de kampioen van Engeland, Manchester United, tegen FC Barcelona, de beste ploeg van Spanje. Bovendien is het een rechtstreeks duel tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, de twee beste voetballers ter wereld. FCUpdate.nl blikt vooruit op de kraker, die woensdagavond in Rome gespeeld wordt.

'Road to Rome'

Messi

Messi

Ronaldo vs. Messi

Afwezigen

Sir Alex Ferguson, de manager van Manchester United, heeft een vrijwel complete selectie tot zijn beschikking. Alleen middenvelder Darren Fletcher ontbreekt sowieso. De Schot kreeg in de halve finale tegen Arsenal een rode kaart en is geschorst. Centrumverdediger Rio Ferdinand is waarschijnlijk wel van de partij. De international is net op tijd hersteld van een blessure aan zijn kuit.

Prognose

Neutrale voetballiefhebbers moeten eigenlijk hopen dat een vroeg openingsdoelpunt van Manchester United uitblijft. De Engelsen zijn er namelijk meesters in om een voorsprong vast te houden en Chelsea bewees eerder dat Barça moeite heeft om kansen te creëren tegen teams die amper ruimte weggeven op de eigen helft.

FC Barcelona heeft in Rome in ieder geval één statistiek mee. Nog nooit slaagde een titelhouder er in om een Champions League-titel te prolongeren. Als die traditie zich voortzet, kan Catalonië zich opmaken voor een groot feest.

Maar goed, ook FCUpdate.nl heeft natuurlijk een glazen bol. Wij voorspellen een 1-0 overwinning voor Manchester United, wat zou betekenen dat Edwin van der Sar voor de derde keer in zijn carrière de cup met de grote oren wint. En Cristiano Ronaldo? Hij maakte de winnende. Wie anders?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen