Belgen met twaalf veldspelers naar Japan

26 mei 2009, 00:00

Standard Luik en Anderlecht weigeren hun spelers vrij te geven voor de oefentrip van België naar Azië, die deze week begint. Hierdoor heeft interim-bondscoach Frank Vercauteren nog slechts twaalf veldspelers en drie keepers tot zijn beschikking.

Standard en Anderlecht zijn niet verplicht om de spelers af te staan, omdat het toernooi geen officieel FIFA-evenement is. De clubs stellen dat de spelers rust nodig hebben, tot frustratie van Vercauteren. Hij moet nu in allerijl op zoek naar nieuwe internationals. "Ik probeer nog spelers op te roepen, maar omdat we dinsdag al vertrekken, is dat niet zo eenvoudig", verzucht hij tegen Sporza. "Twaalf spelers en drie keepers is te weinig. Stel je voor dat iemand ziek wordt of zich blesseert."

Vercauteren baalt flink van de waslijst aan afwezigen. "Ik had verwacht dat enkele spelers zouden afzeggen, maar niet allemaal. Het is hun keuze. Je moet dat respecteren, maar ik heb er enorm veel vragen bij. Ik blijf er zelf vrij rustig onder. We spelen om te winnen en de spelers die meegaan, verdienen het om mee te gaan."

Acht van de vijftien internationals die nog wél mee gaan, spelen in de Eredivisie. Onder hen de jonge Ajacied Toby Alderweireld, die zijn debuut maakt.

Selectie België

Doel: Vandenbussche, Renard, Stijnen

Verdediging: Swerts, Vermaelen, Alderweireld, Pocognoli, Simons, Daems

Middenveld: Martens, Haroun, Mununga, Huysegems

Aanval: Dembele, Mujangi-Bia

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen