Cambuur tegenstander Roda in finale play-offs

25 mei 2009, 21:46   Bijgewerkt: 26 mei 2009, 10:44

SC Cambuur mag blijven hopen op een terugkeer in de Eredivisie. De club uit Friesland plaatste zich maandag voor de finale van de play-offs om promotie, door in een beslissende derde wedstrijd af te rekenen met FC Zwolle (2-0). Cambuur mag nu met Roda JC strijden om één plek in de Eredivisie.

Cambuur besliste de partij tegen FC Zwolle in het laatste kwartier van de eerste helft. Na een hoekschop zorgde Sandor van der Heide bij de tweede paal voor de 1-0, waarna Koen Brack de wedstrijd vanaf elf meter besliste. Hij schoot raak, nadat Nassir Maachi in het strafschopgebied neergehaald was. 

Tot groot enthousiasme van de ruim 10.000 fans in Leeuwarden gaf Cambuur deze voorsprong niet meer uit handen. Jeffrey de Visscher kreeg in de slotfase nog een enorme kans op de 3-0, maar hij mikte voor open doel naast.

Cambuur, dat in 2000 degradeerde, speelt nu in de volgende ronde van de play-offs tegen Roda JC. De eerste wedstrijd is komende donderdag, zondag zijn de returns. De winnaar van de tweestrijd speelt volgend seizoen in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen