Wolfsburg pakt eerste titel, HSV op valreep Europa in

23 mei 2009, 17:17   Bijgewerkt: 24 mei 2009, 12:35

Het sprookje van VfL Wolfsburg is compleet. De ploeg werd zaterdag voor het eerst in de geschiedenis kampioen van Duitsland, door in eigen huis met liefst 5-1 te winnen van Werder Bremen. Bayern München eindigde de competitie als tweede, waardoor Louis van Gaal volgend seizoen met het Zuid-Duitse elftal de Champions League in mag. Hamburger SV steeg door een doelpunt in de allerlaatste minuut tegen Frankfurt (2-3) naar de vijfde plek en mag zodoende Europa in.

dzeko

dzeko

dzeko
schaal

schaal]}Na dit flitsende openingskwartier speelde Wolfsburg, dat in de winterstop nog slechts negende (!) stond in Duitsland, een gewonnen wedstrijd. Werder Bremen deed nog wel iets terug via Diego, maar Wolfsburg liep na de pauze moeiteloos uit naar 5-1. Grafite en Dzeko scoorden allebei nog één keer, waardoor de Braziliaan en de Bosniër hun seizoentotaal opvoerden tot respectievelijk 28 en 26 doelpunten. Hiermee zijn Grafite en Dzeko het beste spitsenduo uit de Bundesliga-historie.

De vijfde plek, die recht geeft op het laatste Europa League-ticket, ging op de valreep naar Hamburger SV. Borussia Dortmund stond tot zaterdag vijfde, maar kwam niet verder dan 1-1 tegen laagvlieger Borussia Mönchengladbach. Hamburger SV leek, ondanks een 0-2 voorsprong, ook gelijk te gaan spelen bij Eintracht Frankfurt (2-2), maar in blessuretijd maakte Piotr Trochowski alsnog de winnende goal. Hierdoor passeerde de ploeg van coach Martin Jol Dortmund alsnog op de ranglijst.

Mönchengladbach had aan het gelijkspel tegen Dortmund voldoende om zich te verzekeren van lijfsbehoud. Arminia Bielefeld en Karlsruher SC zijn gedegradeerd, Energie Cottbus moet een play-offs spelen tegen de nummer drie van de tweede liga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen