Van der Leegte kijkt vol verbazing naar Wolfsburg

23 mei 2009, 10:29   Bijgewerkt: 23 mei 2009, 10:38

Niets zo lang geleden had VfL Wolfsburg, de huidige koploper van de Bundesliga, een kleine Nederlandse enclave. Kevin Hofland, Rick Hoogendorp en Tommie van der Leegte stonden onder contract bij de Duitse club, die toen nog relatief anoniem meehobbelde in de competitie. Nu is alles anders, weet Van der Leegte.

"Het is echt ongelooflijk wat daar nu allemaal gebeurt", zegt de middenvelder van NAC Breda, die tussen 2005 en 2007 tegen degradatie vocht bij Wolfsburg, in BN De Stem. "Zo'n klein stadje en dan zoiets presteren...Alles lijkt te kloppen in het veld. Vooral dankzij die twee spitsen, Grafite en Dzeko, dat zijn geweldenaars. Trainer Felix Magath heeft daar wel iets neergezet, hoor. Heel knap", oordeelt hij.

In de periode dat hij bij Wolfsburg speelde, was de situatie volledig anders. "Ook wij hadden destijds echt wel een hoop goede spelers. Maar er zaten een paar rotte appels in de groep. Heel triest. Inmiddels zijn bijna alle spelers uit mijn tijd vertrokken. De sfeer is onder Magath gelukkig helemaal omgeslagen."

Wolfsburg heeft vanmiddag aan een zege in eigen stadion tegen Werder Bremen voldoende om de titel te pakken. Van der Leegte twijfelt er niet aan, dat zijn oud-club daarin slaagt. Hij voorspelt een 2-0 zege voor de koploper, mede omdat Werder weinig belang heeft bij een zege. "Werder wil niet dat Bayern kampioen wordt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen