Glassplinters zorgen voor oponthoud in Leeuwarden

22 mei 2009, 20:33

Arbiter Jan Wegereef heeft het nacompetitieduel tussen Cambuur Leeuwarden en FC Zwolle in de eerste helft voor een kleine tien minuten gestaakt. De scheidsrechter legde het treffen in de Friese hoofdstad stil nadat er glassplinters lagen in het strafschopgebied van FC Zwolle-keeper Diederik Boer.

Deze splinters zijn via een supporter in een vak met Cambuur-fans op de speelmat beland. Het duurde niet lang voordat de dader in zijn kraag werd gegrepen. "Er werd glas op het veld gegooid, bijzonder vervelend maar ik ben blij dat de dader gepakt is", zei Cambuur-directeur Alex Pama kort na het vooral. Nadat het 16-metergebied werd schoongemaakt, is de wedstrijd hervat.

Het incident vond plaats na twintig minuten bij een 1-0 stand in het voordeel van de Friezen. De heenwedstrijd was door FC Zwolle met 2-0 gewonnen.