Lakse Superboeren komen goed weg in Maastricht

Koen Freriks
19 mei 2009, 22:36   Bijgewerkt: 19 mei 2009, 23:28

MVV bewees dinsdag over veel veerkracht te beschikken, maar een bruikbaar resultaat leverde het de eerstedivisionist nog niet op. De Graafschap mag zich gelukkig prijzen dat het de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen de Limburgers won met 3-2.

MVV had in een drukke slotfase recht op een gelijkmaker. De club uit Maastricht, die in de eerste ronde Telstar uitschakelde, maakte bijna een 3-0 achterstand goed. Gideon Boateng gaf MVV voor rust nog hoop, waarna lange tijd een tweede treffer uitbleef. Gunter Thiebaut startte met een benutte penalty tien minuten voor tijd alsnog een slotoffensief, wat De Graafschap flink liet zweten.

De drie doelpunten voor rust bleken genoeg voor De Graafschap. Ben Sahar en Oussama Aissaidi waren daar voornamelijk verantwoordelijk voor. De twee behendige aanvallers scoorden ieder een keer, Stijn Wuytens scoorde op aangeven van Aissaidi het andere doelpunt.

Vrijdag mag MVV het opnieuw proberen, al moet De Graafschap de klus in eigen huis gewoon klaren.