Stuttgart klopt Schalke en blijft in titelrace

13 mei 2009, 21:46   Bijgewerkt: 13 mei 2009, 22:53

VfB Stuttgart doet nog altijd mee in de strijd om de Duitse landstitel. Op bezoek bij Schalke 04 boekte de kampioen van 2007 een uiterst knappe overwinning (1-2).

De geboren Braziliaan Jeronimo Cacau, die eind deze maand zijn debuut hoopt te maken in de nationale ploeg van Duitsland, opende na een kwartier de score voor Stuttgart. Ivan Rakitic maakte nog voor rust gelijk, maar vlak na de pauze besliste Ciprian Marica de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers. Stuttgart blijft hierdoor vierde, slechts twee punten achter de koplopers Wolfsburg en Bayern München.

Hamburger SV won ook weer eens. De ploeg van trainer Martin Jol, die de laatste weken in een diepe crisis verkeerde, versloeg VfL Bochum met 1-3. Werder Bremen, de plaaggeest van Hamburger SV, won ook. Na een 0-0 ruststand werd Eintracht Frankfurt in eigen stadion met 0-5 van de mat geveegd. Alle vijf de doelpunten vielen nadat Eintracht-speler Patrick Ochs met rood van het veld gestuurd was.

Onderin de competitie deed Borussia Mönchengladbach uitstekende zaken. Op bezoek bij concurrent Energie Cottbus won de brigade van coach Hans Meyer met 0-1. Verdediger Dante kopte in blessuretijd via de lat de winnende goal binnen.