De Fauw zag overwinning op Feyenoord al aankomen

11 mei 2009, 01:30

Roda JC leek al dood en begraven. Na het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1) en de nederlaag tegen Willem II (0-1) moesten de Limburgers winnen bij Feyenoord om de laatste plaats in de Eredivisie te verlaten. Alle kenners gaven geen stuiver meer voor de kansen van Roda, maar in de Kuip deed de ploeg het onmogelijke (2-3).

"Ik sta er nog van te beven", zegt aanvoerder Davy de Fauw tegen FCUpdate.nl. "Of ik er zelf nog in geloofde? Nou, achteraf is het natuurlijk makkelijk praten. Maar eerlijk gezegd had ik de hele week al het gevoel dat we zouden winnen in de Kuip. Het is heel raar: tegen Volendam en Willem II verwachtte iedereen dat we zouden winnen en ging het mis. Tegen Feyenoord rekende niemand meer op ons en wonnen we. Alles lijkt dit seizoen wel tegen de stroming in te gaan bij ons", lacht hij.

Toch is Roda er nog niet. Om ook volgend seizoen in de Eredivisie te mogen spelen, moet de ploeg de nacompetitie overleven. TOP Oss of FC Dordrecht is de eerste tegenstander. "Nu zijn er geen excuses meer", vindt De Fauw. "Die nacompetitie moeten we winnen. We hebben veel meer kwaliteit dan de andere ploegen."

Overigens nam De Fauw van de gelegenheid gebruik om de geruchten over zijn eventuele overstap naar Sparta, uit de wereld te helpen. Zie daarvoor hier.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen