Hiddink: "Het wordt tijd voor technische hulp"

Koen Freriks
10 mei 2009, 11:45

Guus Hiddink is er na de halve finale van de Champions League helemaal zeker van: het voetbal moet hulp krijgen van technische snufjes. Volgens de Chelsea-coach moeten hulpmiddelen de eerlijkheid in het voetbal verhogen.

Hiddink ondervond deze week zelf de nadelen van het ontbreken van technische hulpmiddelen. De scheidsrechter zag tegen FC Barcelona (1-1) een penalty over het hoofd. "Het is gewoon zo dat we nu in de finale zouden staan, als er technische hulpmiddelen waren ingezet", betoogt Hiddink.

De Achterhoeker legt uit: "In andere sporten als rugby en American football hebben ze de mogelijkheid om de techniek op belangrijke momenten te gebruiken. Iedereen wacht dan vijf seconden op de scheidsrechter, die op basis van de beelden een beslissing maakt. Zoiets kan ook in het voetbal, maar alleen bij de sleutelmomenten, omdat anders het spel veel stil komt te liggen."

Voorlopig is er nog geen sprake van een invoering van een dergelijk plan. "Het zou de scheidsrechters wel veel hulp bieden, want ze moeten vaak cruciale beslissingen nemen in moeilijke situaties. Maar het is aan de UEFA om het in te voeren", besluit de interim-coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen