Besiktas leider na zege en misstap van Sivasspor

9 mei 2009, 20:01

In de strijd om de Turkse landstitel lijkt Sivasspor te bezwijken aan de druk. Zaterdag verspeelde de ploeg uit Sivas de koppositie door voor eigen publiek met 1-2 ten onder te gaan tegen het bescheiden Istanbulspor. Besiktas, dat Ankaraspor met 1-4 terugverwees, is de nieuwe koploper.

Gökhan Kaba had Sivasspor, dat in 2005 debuteerde op het hoogste niveau, al binnen zeventien minuten op een onoverbrugbare achterstand gezet (0-2). Herve Tum bracht een kwartier voor tijd de spanning terug door de 1-2 in het doel te werken, maar verder kwam de thuisclub niet.

Filip Holosko, Ibrahim Toraman, Deivson Bobo en Rodrigo Tello waren namens Besiktas trefzeker bij Ankaraspor, dat na ruim een uur nog wel op gelijke hoogte kwam via Ediz Bahtiyaroglu. Besiktas heeft drie wedstrijden voor het einde alles in eigen hand om voor het eerst sinds 2003 landskampioen van Turkije te worden. Ook Trabzonspor mag na een 1-3 overwinning bij Kocaelispor weer hopen op de titel. De achterstand op Besiktas bedraagt drie punten.

In de onderste regionen was er slecht nieuws voor Hacettepe. De promovendus, die dit seizoen fraaie thuiszeges op grootmachten Fenerbahce en Galatasaray boekte, degradeerde naar de tweede divisie, na een 3-1 nederlaag bij Genclerbirligi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen