"Kans op succesvol protest ManUnited nogal klein"

Ger
8 mei 2009, 09:56

Het beroep van Manchester United tegen de rode kaart voor middenvelder Darren Fletcher lijkt bij voorbaat kansloos. Dat heeft secretaris-generaal David Taylor van de UEFA laten weten.

Fletcher leek dinsdag in het Champions League-duel met Arsenal bij een voorsprong van 3-0 nauwelijks een overtreding op Cesc Fabregas te maken. Toch deelde arbiter Roberto Rosetti een rode kaart uit en gaf een strafschop, benut door Robin van Persie. Door de prent is Fletcher geschorst voor de finale van de Champions League, op 27 mei in Rome tegen Barcelona.

Strikt genomen is er geen beroep mogelijk tegen een rode kaart. Alleen als er sprake is van persoonsverwisseling, kan de UEFA de strafzaak seponeren. Wel mag een club bewijsmateriaal aandragen, waaronder videobeelden, op basis waarvan ze protest aantekent tegen een beslissing van de arbitrage. De tuchtcommissie beslist dan of de klacht ontvankelijk is en of die wordt geaccepteerd of verworpen.

"De arbiter heeft aangegeven dat de rode kaart voor Fletcher is gegeven wegens het ontnemen van een doelpoging", let secretaris-generaal Taylor van de UEFA uit. "Dat is een feitelijke beslissing van de scheidsrechter en feitelijke beslissingen kun je niet veranderen. De kans op een succesvol protest is dan ook nogal klein."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen