Shearer zet Barton voor onbepaalde tijd uit selectie

5 mei 2009, 12:14   Bijgewerkt: 5 mei 2009, 13:38

Joey Barton is niet meer welkom bij het eerste elftal van Newcastle United. De licht ontvlambare middenvelder is door coach Alan Shearer per direct uit de selectie gezet. "De schorsing is voor onbepaalde tijd", aldus de Engelse club.

Barton kreeg zaterdag tegen Liverpool een rode kaart, na een wilde charge op Xabi Alonso. "Dom", oordeelde coach Shearer direct. Volgens diverse Engelse media kregen Barton en Shearer het vervolgens in de kleedkamer met elkaar aan de stok.

Newcastle verkeert, met nog drie speeldagen te gaan, in groot degradatiegevaar. De ploeg staat drie punten achter de 'veilige' zeventiende plek van Hull City.

Het overigens zeker niet de eerste keer dat Barton in opspraak raakt. Het 'enfant terrible' zat het grootste deel van dit seizoen al op de tribune door blessures en schorsingen. Hij miste voor straf zes wedstrijden omdat hij een ploeggenoot bij zijn oude club Manchester City had neergeslagen op de training. Ook drukte hij tijdens een avondje stappen een sigaar in het oog van een teamgenoot en een aantal jaren geleden moest hij zelfs de cel in voor het mishandelen van een tiener.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen