Negental PSV incasseert late gelijkmaker tegen NEC

3 mei 2009, 17:44   Bijgewerkt: 3 mei 2009, 18:09

Na vijf opeenvolgende zeges heeft PSV zondag twee punten verspeeld. Thuis tegen NEC kwam de oud-kampioen niet verder dan 1-1. De Eindhovense formatie kon zich de tegenvaller zelf aanrekenen. Na de wat moeizaam verkregen voorsprong liepen achtereenvolgens Danko Lazovic (58e minuut) en Edison Mendez (82) tegen de rode kaart op.

Met twee man meer kwam NEC in de laatste minuut langszij. Tim Janssen tikte de niet meer verwachte gelijkmaker binnen. "Ik ben niet blij", zei PSV's naar NEC vertrekkende coach Dwight Lodeweges. "Ik had graag beter afgesloten voor eigen publiek."

De Eindhovense brigade speelde daardoor met een enigszins gemproviseerde formatie, vooral omdat Afellay's logische vervanger Otman Bakkal ook niet fit was. Jan Kromkamp keerde terug als back, de vertrekkende Jason Culina was middenvelder, Danko Lazovic linksbuiten.

NEC, dat sinds de winterstop nauwelijks nog wint, had één mogelijkheid. Saidi Ntibazonkiza werd vrijgespeeld, maar PSV-verdediger Jeremy Bréchet greep op tijd in. "Toch zijn we van dat moment beter gaan spelen", vond de coach van NEC, Mario Been. "Dat is uiteindelijk in de slotminuut beloond. Mede door die rode kaarten van PSV."

Een strafschop bracht na de hervatting uitkomst voor PSV. Lazovic versloeg Babos in de 52e minuut van elf meter, nadat hij zelf door Milano Koenders onderuit was gehaald. Voor Lazovic was het de achtste treffer van het seizoen, wat hem na Afellay en Dzsudzsak de productiefste speler van de Eindhovenaren maakt.

De altijd wat impulsieve spits vierde het succes met het uittrekken van zijn shirt. Even later maakte hij in een onschuldige situatie hands. Voor beide overtredingen kreeg hij de gele kaart, waardoor hij in zijn wellicht laatste duel voor PSV na amper een uur spel het veld moest verlaten. "Ik ben niet kwaad op hem", zei Lodeweges. "Maar erg handig was het allemaal natuurlijk niet."

In de 82 minuut volgde Mendez zijn voorbeeld, na een overtreding op Lasse Schöne. Daarna volgde de gelijkmaker. "Toch een anti-climax", vond Lodeweges.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen