NAC legt 'multifunctionele' Gorter tot medio 2013 vast

NAC legt 'multifunctionele' Gorter tot medio 2013 vast

29 april 2009 – Donny Gorter blijft voorlopig NAC'er. De middenvelder heeft met de Bredase club overeenstemming bereikt over een nieuw contract, dat loopt tot medio 2013. "Donny is een multifunctionele speler met een uitstekende mentaliteit en dat soort spelers hebben we graag bij NAC", aldus technisch directeur Earnest Stewart.

Gorters oude contract bij NAC Breda liep komende zomer af, maar de club had de optie om deze tussentijds met twee jaar te verlengen. Nadat deze optie gelicht werd, gingen beide partijen rond de tafel zitten om een nieuwe verbintenis te bespreken. "We hebben het contract opengebroken, opgewaardeerd en er nog eens twee jaar aan vastgeplakt. Donny staat nu dus tot medio 2013 onder contract", aldus Stewart, die vol lof is over de ontwikkeling die de jonge middenvelder doormaakt. "Donny heeft het dit seizoen uitstekend gedaan. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en daar heeft de huidige technische staf een belangrijk aandeel in gehad."

"NAC wilde graag voor vier jaar verlengen en wij konden ons daar wel in vinden. Ik heb het goed naar mijn zin bij NAC en ik kan hier nog veel leren", aldus de 20-jarige Gorter, die dit seizoen tijdens 26 competitieduels in actie kwam. "Deze staf heeft me vertrouwen en kansen gegeven. Ik heb me dit jaar goed ontwikkeld, maar dat komt ook doordat ik veel minuten heb gekregen. Dat is toch wel heel belangrijk voor een jonge speler: wedstrijden spelen. Daar leer je het meeste van."

Gorter is de zoon van oud-prof Edwin Gorter, die in de jaren '80 en '90 voor onder meer FC Lugano, Caen, Roda JC, Vitesse, NAC Breda en FC Utrecht speelde.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021