Hiddink hoopt dat Bosingwa Messi kan stoppen

Koen Freriks
27 april 2009, 20:54   Bijgewerkt: 27 april 2009, 23:07

Jose Bosingwa krijgt dinsdag de ondankbare taak Lionel Messi proberen af te stoppen. Chelsea-coach Guus Hiddink rekent op de Portugees, die normaal gesproken rechtsback speelt, maar in de halve finale van de Champions League tegen FC Barcelona op de linkervleugel zal staan. 

Bosingwa moet Messi, die vanaf rechts speelt, schaduwen. "Ik denk dat hij daartoe in staat is", zei Hiddink maandag tijdens de persconferentie in de Catalaanse hoofdstad. 

Bosingwa is gewend om op rechts te spelen, maar moet door de schorsing van linksback Ashley Cole naar de andere kant veruizen. Hiddink gaf Bosingwa afgelopen weekend tegen West Ham United al de gelegenheid aan die positie te wennen.

hiddink

hiddink

Lof

De Nederlandse oefenmeester toonde zich ook vol lof over de aanvallende speelstijl van Barcelona, maar voegde er onmiddellijk aan toe dat ook Chelsea niet houdt van achteroverleunen. "We wachten niet graag af, we willen altijd initiatief tonen. Het zal dus min of meer een open wedstrijd worden, met twee teams die naar voren gaan als daarvoor gelegenheid is."

Middenvelder Florent Malouda zei te geloven in een goed resultaat in Camp Nou. Volgens de Franse international zal daarbij niet alles afhangen van Bosingwa. "Iedereen richt zich op Jose nu het ernaar uitziet dat hij op Messi speelt, maar ik denk dat hij dinsdag iedereen in de ploeg even hard nodig heeft als wij hem. We gaan er samen alles aan doen Messi te beteugelen. Ik vind hem de beste ter wereld. Ongelooflijk wat hij allemaal kan op het veld. Ik hoop alleen dat hij dat tegen ons niet laat zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen