Didulica: "Tegen Chelsea verlies je zo met 5-0"

Didulica: "Tegen Chelsea verlies je zo met 5-0"

19 april 2009 – Joey Didulica kwam zaterdag superlatieven tekort om zijn teleurstelling te beschrijven. De doelman sprak van de 'most unlucky match ever', de meest ongelukkige partij uit zijn carrière. "We waren onze focus kwijt", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Volgens Didulica was AZ 'niet scherp' genoeg om Vitesse te verslaan. "Alles waar we dit seizoen zo goed in waren, ontbrak vanavond. Dit was absoluut één van de slechtste wedstrijden van het seizoen. Als we volgend seizoen op deze manier in de Champions League tegen Chelsea of Inter spelen, verliezen we met 5-0."

AZ ging tegen Vitesse de rust in met een tussenstand van 1-1, na goals van El Hamdaoui en Van Wolfswinkel. Daarna lukte niet meer, weet Didulica. "We hoopten veel te veel op individuele acties van El Hamdaoui en Dembele, maar die jongens kunnen dat ook niet elke week. De manier waarop we uiteindelijk de 1-2 tegen krijgen, was eigenlijk typerend voor de wedstrijd. Via een been van Gill Swerts ging de bal met een enorme curve in de onhoudbaar bovenhoek. Zo'n bal was de afgelopen weken waarschijnlijk op de lat gekomen, maar vanavond zat het net even tegen. Dat zag je trouwens ook al bij het eerste tegendoelpunt. Toen kwam de bal na een soort flipperkastvoetbal precies voor de voeten van Van Wolfswinkel terecht", treurt hij.

Wat de nederlaag van AZ nog zuurder maakt, is dat FC Twente ten onder ging bij Feyenoord. Hierdoor hadden de Alkmaarders ook aan een gelijkspel tegen Vitesse genoeg om de titel te pakken. "Klopt. In het veld hoorden we ook dat Twente achter stond. Eigenlijk hadden we toen de bal achterin rond moeten spelen en genoegen moeten nemen met 1-1. Maar goed, hier moeten we van leren. Kampioen worden we heus wel, maar op deze manier eindigt het seizoen in een anti-climax."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 5 augustus 2020

  2. dinsdag 4 augustus 2020

  3. maandag 3 augustus 2020