Pechvogel Swerts: "Dit is een enorme klap"

19 april 2009, 02:58

Gill Swerts was de grote schlemiel van de wedstrijd tussen AZ en Vitesse (1-2). De Belgische verdediger van AZ speelde bij beide tegendoelpunten een ongelukkige rol. "Ik denk niet dat ik vannacht kan slapen", zei hij direct na het duel tegen FCUpdate.nl.

AZ had tegen Vitesse dé kans om de titelstrijd voor eigen publiek te beslissen, maar het mocht niet zo zijn. Na een openingsgoal van Mounir el Hamdaoui zorgde Ricky van Wolfswinkel voor de 1-1, waarna Alexander Büttner in de slotfase het tweede Arnhemse doelpunt aantekende. Zijn schot ging via het been van Swerts in het doel. "Ongelooflijk", blikt Swerts terug op dit doelpunt. "Ik maakte een sliding om de bal te blokken en dacht dat het schot daarna ruim over zou gaan. Plots zag ik alle Vitesse-spelers juichend weglopen. Ik heb echt geen idee hoe die bal er in gegaan is."

Swerts had sowieso zijn avond niet, want bij de 1-1 van Van Wolfswinkel speelde hij ook al een ongelukkige rol. "Ik kreeg de bal tegen mijn been. Hij kwam daarna precies voor de voeten van Van Wolfswinkel, die scoorde. Heel ongelukkig, allemaal. Nee, ik denk niet dat ik vanavond een oog dicht doe", verzucht de rechtsback.

Hoewel beide tegengoals dus fortuinlijk tot stand kwamen, erkent Swerts dat zijn ploeg zaterdag simpelweg te weinig bracht om Vitesse op de knieën te krijgen. "Het was niet goed, wat we deden. Het kwam er bij ons niet uit en Vitesse had het geluk aan hun zijde. Dit is een enorme klap, want dit was een prachtige kans om de titel met onze eigen fans te vieren. Er hoeft nog geen paniek uit te breken, maar het is absoluut een zware domper. Nu hopen dat Ajax zondag punten morst tegen PSV. Dat we dan zonder te spelen de titel pakken, is prima. Kampioen is kampioen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen