'Eerlijk spel' Vitesse kost Claudemir schorsing

'Eerlijk spel' Vitesse kost Claudemir schorsing

17 april 2009 – Vitesse meldde donderdag dat Claudemir wegens een schorsing niet mee kan doen in de uitwedstrijd tegen AZ, komende zaterdag. Maar eerder deze week stond de Braziliaan niet op het lijstje geschorste spelers, dat de KNVB rondstuurde.

Foutje van arbiter Braamhaar, zo blijkt. De leidsman gaf zondag tegen FC Groningen een gele kaart aan Claudemir, maar noteerde het rugnummer van teamgenoot Junker. Hierdoor kwam de kaart op naam te staan van Junker. Uitgerekend Vitesse zelf kaartte de zaak aan bij de KNVB, die de kaart vervolgens alsnog op naam van Claudemir zette. Het gevolg: Claudemir kreeg een automatische schorsing van één duel aan zijn broek, omdat het zijn vijfde kaart van het seizoen was.

"Vitesse heeft ons gebeld dat er een fout is gemaakt", vertelt een woordvoerster van de KNVB in De Gelderlander. "Daarna is het formulier door de scheidsrechter aangepast. Een scheidsrechter mag dat altijd, hij ondertekent het ook." Vitesse klopte aan bij de KNVB omdat het 'eerlijk spel' wilde spelen, aldus coach Theo Bos.

gerelateerd