Ferguson en McGregor terug in Rangers-selectie

Ger
16 april 2009, 11:18   Bijgewerkt: 16 april 2009, 12:06

Barry Ferguson en Allan McGregor mogen weer terugkeren in de selectie van Glasgow Rangers. De twee Schotse internationals waren de afgelopen twee weken niet welkom omdat ze zich hadden misdragen rond de belangrijke WK-kwalificatieduels met Nederland (3-0) en IJsland (2-1).

Ferguson en McGregor vermaakten zich na de verloren wedstrijd tegen Oranje iets te goed in de hotelbar. Tegen IJsland moesten de middenvelder en doelman op de reservebank plaatsnemen, maar daar maakten ze demonstratief een V-teken, dat in Schotland te vergelijken is met een opgestoken middelvinger.

Het bestuur van Rangers kon niet leven met het wangedrag van beide spelers en verwijderde Ferguson en McGregor uit de selectie. Manager Walter Smith gaf zelfs te kennen dat het tweetal nooit meer voor The Gers zou uitkomen. De oefenmeester zet de deur naar het eerste elftal nu weer op een kier voor Ferguson en McGregor.

"Ik heb off-the-record aan journalisten laten weten dat ze niet meer voor de club zouden spelen. Daarna heb ik echter nog eens goed over de situatie nagedacht", geeft Smith toe aan BBC Sport. "De Schotse voetbalbond en bondscoach George Burley hebben al toegegeven dat de situatie niet goed is aangepakt."

"Misschien ben ik te hard geweest. Mocht het bestuur van mening zijn dat zij weer welkom zijn, dan wil ik daar graag aan meewerken", aldus Smith. "Ik heb het volste recht om van mening te veranderen, maar ik zeg alleen dat zij weer welkom zijn bij de selectie. Niet dat ze dit seizoen nog zullen spelen."

Volgens de trainer zijn Ferguson en McGregor niet als enige spelers schuldig aan overmatig drankgebruik in de bar van het hotel. "Er waren in totaal zes spelers, maar dit duo heeft nu de schuld gekregen. Ik ben van mening dat de club de partij is die het meeste lijdt onder hun afwezigheid. Mijn besluit was bovendien genomen tijdens een emotionele bui."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen