Chelsea knijpt handen dicht na krankzinnig duel

Ger
14 april 2009, 22:38   Bijgewerkt: 14 april 2009, 23:17

Chelsea heeft zich na een wonderlijke avond voetbal geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De ploeg van interim-coach Guus Hiddink speelde dinsdag thuis met liefst 4-4 gelijk tegen Liverpool. De eerste wedstrijd op Anfield Road hadden The Blues met 1-3 gewonnen.

Met slap spel werkte Chelsea zichzelf in de eerste helft van de return op Stamford Bridge behoorlijk in de nesten. De Londense ploeg waande zich na de comfortabele overwinning in het eerste duel duidelijk al zeker van een plek bij de laatste vier. Hoewel de ervaren Hiddink in de voorbereiding meermaals hamerde op het behouden van de focus, bleken zijn spelers die waarschuwing niet bepaald ter harte hebben genomen.

Uitgerekend Branislav Ivanovic - met twee doelpunten de grote man tijdens de heenwedstrijd - bracht de spanning net voor het half uur volledig terug. De rechtsback trok Xabi Alonso onderuit in het strafschopgebied, waarna de Spanjaard zelf de toegekende penalty benutte. De defensieve kwetsbaarheid van Chelsea zal voor Hiddink niet geheel uit de lucht zijn komen vallen. De Nederlandse oefenmeester moest het achterin stellen zonder de geschorste vaste waarde John Terry.

Bovendien gaf Bolton Wanderers afgelopen zaterdag al een waarschuwing af in het competitieduel op Stamford Brigde. Bij een voorsprong van 4-0 zakte de concentratie weg bij Chelsea en kon de tegenstander verrassend terugkomen tot 4-3. Met het inbrengen van Nicolas Anelka voor de tegenvallende oud-Feyenoorder Salomon Kalou zette Hiddink zijn ploeg tegen Liverpool voor rust beter op de rails. Een donderspeech tijdens de thee deed vervolgens de rest.

Liverpool rechtte in de laatste tien minuten echter nogmaals de rug. Lucas Leiva produceerde met een van richting veranderde bal de 3-3, waarna Dirk Kuyt uit een voorzet van invaller Albert Riera met het hoofd voor de vierde treffer van de bezoekers zorgde. Een stunt leek wederom in de maak, maar het noodzakelijke vijfde doelpunt van Liverpool zou uiteindelijk niet vallen. Aan de andere kant kreeg Lampard het thuispubliek nog wel een keer op de banken: 4-4. Chelsea stuit in de halve finale op Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen