Hiddink imponeert met Chelsea op Anfield Road

Koen Freriks
8 april 2009, 22:40   Bijgewerkt: 9 april 2009, 12:16

Guus Hiddink blijft het fantastisch doen bij Chelsea. De Nederlandse interim-trainer heeft woensdag met de Londenaren een grote stap gezet naar de halve finale van de Champions League. Chelsea won verrassend, maar dik verdiend op bezoek bij Liverpool. Op Anfield Road werd het door onder meer twee doelpunten van rechtsback Branislav Ivanovic 3-1 voor de bezoekers.

Hiddink besefte vooraf voor een zware klus te staan. Liverpool is namelijk meestal baas in eigen huis. Dat benadrukte de club in de vorige ronde tegen Real Madrid, dat op Anfield Road compleet werd weggevaagd (4-0). "Als we achteruit gaan lopen, krijgen we die goal toch wel tegen. Bovendien zit het niet in mijn ploeg om alleen maar te verdedigen. We zullen daarom proberen de verdediging van Liverpool onder druk te zetten", verklapte Hiddink zijn tactiek voorafgaand aan de kwartfinale.

hiddink

hiddink

Beide ploegen gunden elkaar daarna weinig lucht. De kwartfinale had wat dat betreft een typisch Engels tempo, ook al stonden er in totaal maar vijf Engelsen op het veld. Dat leek na verloop van tijd vooral Chelsea goed te doen. De Londenaren werden sterker en sterker, maar Hiddink zag Didier Drogba ernstig falen in de afronding. De Ivoriaan liet het na om Chelsea ook op het scorebord terug in de wedstrijd te helpen door twee grote kansen om zeep te helpen.

 

lucas

lucas

De wedstrijd was nu echt gekanteld. Het zelfvertrouwen wat Liverpool op eigen veld vaak uitstraalt, was ver te zoeken. De door Chelsea genomen voorsprong bleek een flinke klap voor de mannen van Rafael Benitez. Didier Drogba besliste vijf minuten later de wedstrijd en misschien wel de gehele kwartfinale. De oersterke spits gleed een voorzet van Florent Malouda binnen. Volgende week in Londen hoort Chelsea de klus definitief te klaren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen